De Goede Keus winnaar verkiezing “Ondernemer van het jaar 2017”

De eerste editie van het Rabobank Ondernemersuurtje inclusief verkiezing “Ondernemer van Jaar” gaat succesvol de boeken in. Waar de opkomst jaarlijks bleef steken op een twintigtal ondernemers en vorig jaar slechts acht, zat nu de Hof van Rakhorst goed gevuld met ongeveer 75 ondernemers. En dat mag je gerust een succes noemen.

Bij binnenkomst werd iedereen getrakteerd op een heerlijk tropisch drankje. Voorzitter van Stichting Heija Hans Egelie opende het bal en heette iedereen van harte welkom en dankte alle sponsoren voor hun bijdrage aan de Stichting. “We zijn blij met de sponsoring in geld of natura. Om een klein inzicht te geven in de cijfers; Jullie sponsorbijdrage is goed voor 20% van ons budget. Met deze giften kunnen we het feest ook vijf dagen lang blijven vieren,” benadrukte Egelie. Daarna was het de beurt aan Erik Hulsebosch die de lachers op zijn hand had door zijn levensverhaal op humoristische wijze wist te delen. Erik vertelde over zijn liefde voor Mart Smeets, over demarreren uit de kopgroep en had quotes als “Ondernemen is topsport”, “Ondernemen is vallen en opstaan” “Ie mut nie bie de pakk’n neer gaon zitt’n” en “Ondernemers willen altijd winnen”. Met die boodschap sloot Erik zijn ludieke toespraak af.

Terechte winnaar
Het toetje van het ondernemersuurtje was de verkiezing Ondernemer van het Jaar. De organisatie van dit nieuwe element lag in handen van Heino Aktief en de Heinose Winkeliersvereniging. Voorzitter Bram Steijn nam de microfoon over en vroeg de genomineerde Ondernemers naar voren. Apotheek Heino, N35 Media en Feestwinkel De Goede Keus klommen gespannen het podium op en ontvingen een mooie bos bloemen.

Bram legde uit dat deze drie ondernemers verreweg de meeste stemmen hadden ontvangen en dat daarna de vakjury had gekeken naar duurzaamheid, innovatie en maatschappelijk betrokkenheid. De spanning werd door Bram flink opgebouwd en uiteindelijk werd De Goede Keus, Jouw Feestwinkel gekozen als “Ondernemer van het Jaar”. De jury prijsde het feit dat ze de weg andersom hadden bewandeld. Eerst een webshop beginnen en daarna een fysieke winkel. De Goede Keus had de meeste stemming ontvangen en had verreweg de hoogste juryscore. Sharon Samson van De Goede Keus was blij verrast met de benoeming en ontving de award en een trofee voor aan de muur. “We hadden dit echt niet verwacht. Oh dit is zo gaaf”, vertelde ze enthousiast. “Volgende week maken we ook nog kans op Ondernemer van de gemeente Raalte in de categorie Starters. “Wat zou dat zijn als we beiden titels winnen.” Heel Heino gaat daarvoor duimen.

Foto’s Joost Pieterse

About Author

administrator