Annemieke Hulsman nieuwe franchisenemer The Read Shop

Het ondernemersbloed stroomt door haar aderen. Een andere constatering is niet mogelijk als je aan de vooravond staat van de derde zakelijke uitdaging in jouw loopbaan. Ditmaal mag Annemieke Hulsman aankondigen dat ze de scepter gaat zwaaien bij The Read Shop in Heino.

Tot 1 juli is ze nog actief als mede-eigenaar van Supermarkt in het Bos (bij het agrarisch bedrijf van de familie Kleinlangevelsloo) en op 3 augustus is de officiële overnamedatum bij The Read Shop. Denk echter niet dat ze de maand juli vooral gaat gebruiken om in de zon te liggen. “Dat wordt een soort stage voor mij. Kan ik mooi helpen en zien hoe alles werkt en in zijn gang gaat.”

Na te hebben geroken aan het ondernemerschap in de horeca en het supermarktwezen is The Read Shop dus het derde zakelijke avontuur van Annemieke. “Ik las de aankondiging van Manuel en Ursula dat ze gingen stoppen. De eerste reactie was dat ik het erg jammer vond, maar vrij snel daarna vroeg ik me af of het iets voor mij kon zijn.”

Die vraag wist ze met een volmondig ja te beantwoorden. “Ik vind de lokale functie erg belangrijk. The Read Shop is een belangrijke winkel voor Heino. Pakjes brengen en afhalen, boeken, tijdschriften en kantoorspullen. Het is een veelzijdig assortiment dat me heel erg aanspreekt en ik heb lezen altijd leuk gevonden”, vertelt Annemieke die vooraf slechts één kleine zorg had: hoeveel ruimte krijg je als franchisenemer? “Het blijkt dat je best veel vrijheid hebt, dus die zorg is snel weggenomen.”

Medewerkers Laura en Zwanet blijven gewoon in dienst en ook qua interieur wordt vooralsnog niets veranderd. “Hooguit leggen we qua indeling wat andere accenten, maar het interieur is nog maar vijf jaar oud.”

Register

You don't have permission to register